Gondwana University and Other Exam News

Padma Awards Quiz 2022: The Padma Awards 2022 place a strong emphasis on honouring people who have worked tirelessly to benefit their communities and society as a whole. One of the highest civilian honors in the nation, the Padma Awards, is given out in three different categories: Padma Vibhushan, Padma Bhushan, and Padma Shri. The Awards are presented in a variety of sectors, including art, social service, public affairs, engineering and science business and industry, medical, literature and education, sports, and civil service. For extraordinary and distinguished service, the “Padma Vibhushan” honor is given; the “Padma Bhushan” honor is given for distinguished service of a high degree, and the “Padma Shri” honor is given for distinguished service in any field. Every year, on Republic Day, the winners are announced.

  • The awards are given by the President of India at Rashtrapati Bhawan.
  • The awards are given in a number of fields like art, science, social work, trade, medicine, industry, etc.
  • A total 128 number of Padma awards are given this year.

Check Nobel prize 2022 winner list here!

Check Nobel Lauraetes in Chemistry 2022 here!

Padma Awards Quiz 2022

The Padma Awards are presented by the Indian President at ceremonial events held at Rashtrapati Bhawan between March and April each year, and they are announced on the eve of India’s Republic Day. Test your knowledge on the Padma Awards 2022 by taking the quiz below.

Check the Indian Nobel laureates list here!

Q1. In 2022, how many Padma Awards will be announced?

  • 202
  • 128
  • 165
  • 105

Ans. 128

Q2. What number(s) of transgender individuals will receive Padma Awards in 2022?

  • 0
  • 3
  • 5
  • 1

Ans. 0

Q3. When were the Padma awards established?

  • 1954
  • 1947
  • 1950
  • 1965

Ans. 1954

Q4. Which of the following holds the highest Padma honour in India?

  • Padma Bhushan
  • Bharat Ratna
  • Padma Shri
  • Padma Vibhushan

Ans. Padma Vibhushan

Q5. How many Padma Awards for foreigners, NRIs, PIOs, and OCIs will be given out in 2022?

  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Ans. 10

Q6. How many women will receive Padma Awards in 2022?

  • 25
  • 30
  • 34
  • 45

Ans. 34

Q7. When are the winners of the Padma Awards announced?

  • 1 January 
  • Republic Day
  • Independence Day
  • Gandhi Jayanti

Ans. Republic Day

Q8. Who presents the Padma Award?

  • Prime Minister
  • President
  • Home Minister
  • Chief Minister

Ans. President

Q9. what is India’s first-highest civilian honour?

  • Padma Bhushan
  • Bharat Ratna
  • Padma Shri
  • Padma Vibhushan

Ans. Bharat Ratna

Q10. How much cash is awarded in padma awards?

  • 1 crore
  • 75 Lakhs
  • 50 Lakhs
  • No cash

Ans. No cash

Leave a Reply

Your email address will not be published.